Colita Intestinala

Colita Intestinala, Afectiune Colita Intestinala, Tratament Naturist Colita Intestinala, Remediu Colita Intestinala, Cum Tratam Colita Intestinala, Medicament pentru Colita Intestinala, Pastile de Colita Intestinala,  Colita Intestinala Copii, Colita Intestinala Batrani, Colita Intestinala Adulti, Colita Intestinala Sugari

Colita intestinala se manifesta prin durerile spasmodice ale intestinului, provocate de contractii puternice ale muschilor intestinali, sunt consecinte ale unei alimentatii excesive, ale unei inflamatii a mucoasei intestinale, ale unor substante toxice pe care le pot contine alimentele, ale unor alergii alimentare.

Boala evolueaza indelung, cu perioade   de   sanatate   aparenta intrerupte de agravari provocate de abateri de la regim, emotii, stari de frig. Cauza   colitelor cronice trebuie cautata in enterocolitele acute neingrijite, in constipatia cronica netratata care sfirseste prin a duce la lezarea intestinului, in actiunea iritanta a viermilor intestinali sau intr-o digestie incompleta a alimentelor in stomac si intestinul subtire.

Printre cauzele frecvente de agravare a colitelor cronice se citeaza si starile de tensiune nervoasa prelungita si repetata si unele obiceiuri neigienice ca mestecatul grabit si incomplet al alimentelor, caracteristic celor ce mananca pe fuga sau nu au dantura buna, precum si abuzul de alimente iritante pentru intestin, ca legume si fructe crude, ceapa, usturoi, hrean, masline, nuci, alune, marmelada, bomboane, paine neagra. Suferintele bolnavului constau in dureri abdominale, balonari si diaree precedata de colici si bolboroseli abdominale.

Colita cu Clostridium difficile este o infectie intestinala bacteriana care apare la persoanele care au abuzat de antibiotice sau au suportat terapii antibiotice prelungite, bacteria fiind un comensal al tubului digestiv care devine patogena in anumite conditii favorabile.

Este cea mai intilnita infectie dobindita de bolnavii internati in spital. Dupa o perioada de 2 zile de spitalizare, 10% dintre pacientii internati pentru o alta afectiune vor dezvolta infectii cu Clostridium difficile.
Sporii de Clostidium sunt in stare dormanda in colon pina cind persoana purtatoare i-a antibiotice. Terapia antibiotica altereaza flora bacteriana deja existenta in colon si care previne proliferarea exagerata a clostridiilor. Ca rezultat factorul inhibitor dezvoltarii clostidiilor dispare, acestea trecind de la forma dormanta de spori in cea infectioasa care produce toxine si inflamatia colonului.

Severitatea colitei variaza. In cazurile cele mai grave toxinele eliberate sunt letale pentru mucoasa colonica, determinind ulceratii, necroza cu leucocite-membrane albicioase care acopera mucoasa colonica. Aceasta forma severa a colitei cu Clostridium difficile se numeste forma pseudomembranoasa, deoarece pe suprafata mucoasei colonice se depun resturi necrozate cu leucocite care i-au aspectul unor false membrane.

Produse naturale recomandate in colita intestinala:

* Digestive Enzymes (100 capsule )
* Acidophilus with Psyllium (100 capsule)
* Liquid Chlorophill (437 ml)
* Probio Balance (60 tablete)

Acest articol a fost publicat în Litera C - Afectiuni si Tratamente Naturiste. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


+ 5 = thirteen

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>